Језик: Ћирилица | Latinica | English

АКТУЕЛНО

Новости

16.7.2019
15.7.2019
12.7.2019
11.7.2019
10.7.2019
Све новости

Електронске услуге Владе Републике Српске


НовостиA- / A / A+

16.7.2019 Резултати јавне конкуренције

Пореска управа објављује Резултате јавног конкурса за пријем два (2) приправника у Сектору за информационе технологије , једног (1)  приправника у Подручном центру Приједор и једног (1)  приправника у Подручном центру Требиње.

Интервју обављен дана 15.07.2019. године.

15.7.2019 Обавјештење пореским обвезницима о ступању на снагу Закона о измјенама и допунама Закона о фискалним касама и Закона о измјенама и допунама Закона о порезу на добит

Обавјештавају се порески обвезници да је у „Службеном гласнику бр. 58 од 09.07.2019. године, објављен Закон о измјенама и допунама Закона о фискалним касама“ који ступа на снагу 17.07.2019 године и Закон о измјенама и допунама Закона о порезу на добит који ступа на снагу 17.07.2019. године, осим члана 8. овог закона (умањење пореске основице за улагање у производњу) који ступа на снагу 1. јануара 2019. године.

12.7.2019 Правила наградне игре "10 рачуна изброји и стан освоји"

Правила наградне игре можете да погледате овдје.

11.7.2019 Помоћница Паић гостовала у Дневнику РТРС-а

Перса Паић, помоћница директора Пореске управе у Сектору за услуге пореским обвезницима, у Јутарњем дневнику РТРС-а говорила je о новом сервису и предностима кориштења е-услуга. Видео прилог можете да погледате овдје.

10.7.2019 Електронско подношење пријава у јединствени систем

Пореска управа Републике Српске је, са циљем јачања услуга пореским обвезницима и поједностављења процедура, увела нову могућност а то је електронско подношење пријава за регистрацију у Јединствени систем регистрације, контроле и наплате доприноса, као и пореске пријаве за остале накнаде (образац ПП ОН).

Ова нова услуга уведена је прије неколико дана и њено кориштење је омогућено путем интернет странице Пореске управе Републике Српске-Електронске услуге.

Пореска управа Републике Српске је у посљедњих неколико година учинила много на пољу пружања електронских услуга пореским обвезницима. Развијене су бројне електронске услуге за пореске обвезнике, али ће Пореска управа РС у наредном периоду наставити тим путем развоја електронских сервиса Пореске управе РС као и тежити подстицању пореских обвезника да их активно користе. С тим у вези, Пореска управа РС ће настојати да искористи брз развој информационих технологија да оствари своје циљеве у погледу електронских услуга и смањи трошкове испуњења пореских обавеза пореским обвезницима, те да смањи трошкове пословања Пореске управе РС, као и да пореску администрацију учини што ефикаснијом.

Из тог разлога, опредјељење Пореске управе РС за наредни период је да омогућимо подношење свих пореских пријава електронским путем, а да смо на добром путу показује и чињеница да је од почетка ове године омогућено електронско подношење више пореских пријава. Такође, циљ нам је и да у наредном периоду завршимо развој функционалности е-сандучета, те да константно испитујемо потребе пореских обвезника како би креирали нове електронске услуге.

Стране:
Прва
Назад
[1]
2
3
4
136
Напријед
Последња

Пореска управа Републике Српске је чланица IOTA-е

iota Пореска управа Републике Српске примљена је у пуноправно чланство Интра-европске организације пореских управа (IOTA) на 8. Генералној скупштини која је одржана од 14. до 16. јуна 2004. године у Прагу. www.iota-tax.org

2002-2017 © Пореска управа Републике Српске