Језик: Ћирилица | Latinica | English

Новости

12.3.2018
6.3.2018
6.3.2018
2.3.2018
23.2.2018
Све новости

Електронске услуге Владе Републике Српске


НовостиA- / A / A+

13.4.2017 Појачан интерес за електронску доставу рачуна за порез на непокретности

Пореска управа Републике Српске изражава задовољство досадашњим одзивом пореских обвезника пореза на непокретности на нову услугу електронског достављања рачуна за порез на непокретности пореским обвезницима, која им је доступна на интернет страници https://eusluge.poreskaupravars.org/.
У десет дана од када је омогућена регистрација на нову услугу Пореске управе РС регистровано је више од 1.500 нових корисника, док у наредном периоду очекујемо да се број корисника ове нове услуге додатно увећава.
Подсјећамо да је Пореска управа РС почетком априла пустила у рад нову услугу електронског достављања рачуна за порез на непокретности пореским обвезницима. Сви порески обвезници који се региструју за ову нову услугу ће, када рачун буде креиран, на своју мејл адресу добити обавјештење да им је креиран порески рачун у електронском облику, који ће тада моћи прегледати и преузети.
Наиме, ово ново функционално и економично рјешење, између осталог, омогућава пореским обвезницима активирање услуге електронског достављања рачуна за порез на непокретности без потребе доласка на шалтере Пореске управе РС, а доступно је свима на интернет страници https://eusluge.poreskaupravars.org/, гдје обвезници који нису корисници еУслуга могу да уношењем тражених података активирају услугу еРачун и користе погодности те услуге.
Циљ електронског рачуна за непокретности је да се смање трошкови обраде података, затим ефикаснија, бржа и јефтинија достава рачуна за порез на непокретности, али и дигитална трансформација, односно да омогући да Пореска управа РС постане јоше ефикаснији сервис грађана.
Ова услуга пореским обвезницима-власницима непокретности у РС, који живе у БиХ или иностранству, омогућава да једноставно кроз пар корака путем интернета имају увид у своје обавезе за порез на непокретности.
Пореска управа РС и овом приликом позива пореске обвезнике да се региструју за ову нову услугу и искористе њене погодности, те на тај начин себи уштеде вријеме, јер ће рачун стизати у краћем року и моћи ће се прегледати и преузети са било којег мјеста гдје постоји интернет конекција.


Све новости

Пореска управа Републике Српске је чланица IOTA-е

iota Пореска управа Републике Српске примљена је у пуноправно чланство Интра-европске организације пореских управа (IOTA) на 8. Генералној скупштини која је одржана од 14. до 16. јуна 2004. године у Прагу. www.iota-tax.org

2002-2017 © Пореска управа Републике Српске