Језик: Ћирилица | Latinica | English

Новости

12.3.2018
6.3.2018
6.3.2018
2.3.2018
23.2.2018
Све новости

Електронске услуге Владе Републике Српске


НовостиA- / A / A+

25.5.2017 Договорена сарадња ПУ РС и Удружења економиста РС

Пореска управа Републике Српске и Удружење економиста Републике Српске – „SWOT“ потписали су данас у Бањалуци споразум о међусобној сарадњи на реализацији пројеката из више области, а који су од заједничког интереса.

Споразум о сарадњи потписали су Зора Видовић, директорица Пореске управе РС и Саша Грабовац, извршни директор Удружења економиста РС - „SWOT“.

Наиме, овим споразумом је дефинисано да буде успостављена сарадња на пољу организације и извођења едукација за пореске обвезнике кроз одржавање семинара и радионица, те је предвиђена и могућност израде и реализације заједничких развојних пројеката финансираних од стране међународних и домаћих институција и организација. Такође, договорено је и да Удружење економиста РС-„ SWOT“ буде савјетодавни и корективни фактор Пореској управи РС у креирању приједлога за унапређење рада ове институције и аката који регулишу област пореза и доприноса.

Споразумом је предвиђено и пласирање у јавност актуелних информација из Пореске управе РС путем интернет странице Удружења економиста РС – „SWOT“, као и сарадња у другим областима у којима буде постојао обострани интерес. Циљ потписивања споразума је да се ближом сарадњом у овим областима допринесе друштвеном и привредном развоју у РС. Очекивања Пореске управе РС су да од Удружења економиста РС - „SWOT“ има и савјетодавну помоћ, те да на тај начин дође до мишљења стручне јавности о раду ове институције и могућим правцима за даље унапређење њеног рада, кроз јачање услуга и поједностављење процедура, с циљем да се пореским обвезницима олакша извршавање њихових обавеза.

Видовићева је изразила задовољство потписаним споразумом о међусобној сарадњи, посебно јер се ради о Удружењу које окупља значајан број стручњака из области економије. Обзиром на то, нагласила је да ће помоћ економиста „SWOT“-а бити значајна за Пореску управу РС, посебно када се ради о едукацијама, те креирању приједлога за унапређење рада ове институције и аката који регулишу област пореза и доприноса.


Све новости

Пореска управа Републике Српске је чланица IOTA-е

iota Пореска управа Републике Српске примљена је у пуноправно чланство Интра-европске организације пореских управа (IOTA) на 8. Генералној скупштини која је одржана од 14. до 16. јуна 2004. године у Прагу. www.iota-tax.org

2002-2017 © Пореска управа Републике Српске