Језик: Ћирилица | Latinica | English

Новости

8.6.2018
4.6.2018
30.5.2018
21.5.2018
21.5.2018
Све новости

Електронске услуге Владе Републике Српске


НовостиA- / A / A+

30.6.2017 Неправилности у више од половине контролисаних
Инспектори Пореске управе Републике Српске су, у оквиру раније најављене акције појачаних контрола евидентирања промета преко фискалних каса, у сриједу и четвртак 28. и 29. јуна извршили 58 контрола и у 31 случају утврдили неправилности те издали 31 прекршајни налог на укупан износ казне од 17.050 КМ.

Истовремено, инспектори Пореске управе РС су за 7 пореских обвезника изрекли мјеру привремене забране обављања дјелатности у трајању од 15 дана због неиздавања фискалних рачуна. Та мјера је изречена сљедећим пореским обвезницима: Кафе бар „Le-Vernissage“ Нови Град, СУР „Camelon“ Дервента, Ресторан „Миленијум“ Теслић, Кафе бар „Опиум“ Теслић, СУР Кафе „Галери“ Пелагићево, СУР кафана „Нешковић“ Источна Илиџа и ЗТУР „Арсићи бр. 2“ Фоча.

Поред тога, инспектори су у оквиру ових контрола открили и једног непријављеног радника.

Подсјећамо да Пореска управа РС ове појачане контроле врши у оквиру раније најављене кампање „Корак предузми, рачун узми“ која се спроводи на већем броју електронских и штампаних медија у РС и чији је циљ подизање свијести грађана о значају узимања фискалног рачуна, јер се управо узимањем рачуна даје допринос у борби против сиве економије и повећава економска снага РС. Такође, на тај начин су и најављене интензивније контроле инспектора на терену, све са циљем превентивног дјеловања на грађане и пореске обвезнике.

Дакле, тада смо и најавили да ће поред превентивног дјеловања, у оквиру ове једномјесечне кампање бити и појачан рад инспектора Пореске управе РС на терену, који ће и у наредном периоду наставити контролисати пословне субјекте у извршавању ове законске обавезе.

Пореска управа РС и овим путем позива пореске обвезнике да поштују законске прописе у овој области, а све грађане позива да случајеве неиздавања фискалних рачуна пријаве путем e-mail адресе: kontakt@poreskaupravars.org или на бројеве телефона истакнуте на интернет страници Пореске управе РС. 


Све новости

Пореска управа Републике Српске је чланица IOTA-е

iota Пореска управа Републике Српске примљена је у пуноправно чланство Интра-европске организације пореских управа (IOTA) на 8. Генералној скупштини која је одржана од 14. до 16. јуна 2004. године у Прагу. www.iota-tax.org

2002-2017 © Пореска управа Републике Српске