Језик: Ћирилица | Latinica | English

Новости

4.7.2018
28.6.2018
27.6.2018
25.6.2018
8.6.2018
Све новости

Електронске услуге Владе Републике Српске


НовостиA- / A / A+

21.9.2017 Модернизација у фокусу пореских управа РС и Србије

Пореске управе Републике Српске и Републике Србије ће и у наредном периоду наставити успјешну сарадњу, која се прије свега огледа у размјени искустава из ове области, са циљем што ефикаснијег рада ове двије институције.

Истакнуто је то на данашњем састанку делегација ове двије Управе, које су предводили Зора Видовић, директорица Пореске управње РС и Драгана Марковић, директорица Пореске управе Србије, а који је одржан у Сједишту Пореске управе Републике Српске у Бањалуци. Овом састанку су присуствовали и представници Управе за индиректно опорезивање БиХ, на челу са директором Миром Џакулом, који су пружили подршку даљој и што чвршћој сарадњи ових институција и узели активно учешће у заједничком пленарном састанку представника ове три Управе, гдје је представљен њихов рад и будући планови.

На састанку у оквиру ове посјете делегације Пореске управе Србије, било је ријечи о више тема које су се односиле на модернизацију и унапређење рада, стратешки приступ у управљању ризицима у области поштовања пореских прописа, али и у вези унапређења услуга пореским обвезницима, те развоја електронских услуга. Поред тога, представници пореских управа РС и Србије су разговарали и на тему пореских контрола, употребе нових метода у вршењу контрол, али и изазова вршења контрола у е-окружењу, те у вези управљања наплатом пореза и другим актуелним темама из области пореза.

Зора Видовић, директорица Пореске управе Републике Српске, захвалила је колегама из Србије и Управе за индиректно опорезивање БиХ на овој посјети и истакла да су што чешћи радни састаци ових институција веома важни за њихово што боље функционисање, јер су прилика за размјену искустава и усвајање најбољих пракси у раду.


Све новости

Пореска управа Републике Српске је чланица IOTA-е

iota Пореска управа Републике Српске примљена је у пуноправно чланство Интра-европске организације пореских управа (IOTA) на 8. Генералној скупштини која је одржана од 14. до 16. јуна 2004. године у Прагу. www.iota-tax.org

2002-2017 © Пореска управа Републике Српске