Језик: Ћирилица | Latinica | English

Новости

15.10.2018
3.10.2018
2.10.2018
25.9.2018
21.9.2018
Све новости

Електронске услуге Владе Републике Српске


НовостиA- / A / A+

27.11.2017 Средњошколци уче о значају пореског система

Представници Пореске управе РС започели су претходних дана едукације ученика средњих машинских, техничких и трговачких школа широм Републике Српске, са циљем да им се презентује важност плаћања пореза, те значај пореског система, као и користи које из тога произилазе.

Тако су претходних дана у просторијама подручних центара Пореске управе РС уприличене једночасовне едукације за ученике средњих школа у Источном Сарајеву и Требињу, док је за понедјељак 27. новембра u 10.30 часова планирана едукација средњошколаца у Добоју у Подручном центру Добој. Ове активности ће представници Пореске управе РС у наредном периоду организовати и у другим подручним центрима Пореске управе РС, па ће тако следећа едукација ученика средњих школа бити организована 29. новембра у Подручном центру Бањалука, а наредних дана и у подручним центрима Зворник и Бијељина.

У оквиру ових едукација ученици средњих школа се упознају са пореским прописима, формирањем и начином рада Пореске управе РС, затим са пореским системом Републике Српске односно постојећим порезима, поступцима, условима и начину плаћања пореских обавеза, те правима и обавезама пореских обвезника. Такође, ученицима средњих школа се презентује и начин функционисања Јединственог система регистрације, контроле и наплате доприноса, затим процес фискализације и остало.

Циљ ових активности је подизање нивоа свијести о важности пореског система и плаћања пореза, те користима које из тога произилазе, како за појединца тако и за друштво у цјелини. Ријеч је о наставку активности Пореске управе Републике Српске на едукацији најмлађих становника, како би као будући порески обвезници стекли потребна знања и схватили значај и предности редовног плаћања пореских обавеза. Из тог разлога, Пореска управа РС ће у наредном периоду наставити едукације младих, као кључног сегмента у промјени начина размишљања у овој области и то кроз посјете образовним установама или посјете ученика Пореској управи РС.

Пореска управа РС овим активностима настоји да утиче на свијест грађана, од најмлађих до најстаријих, да плаћањем пореза јачамо Републику Српску у свим сегментима, односно да се на тај начин омогућава да РС буде истински сервис својих грађана.


Све новости

Пореска управа Републике Српске је чланица IOTA-е

iota Пореска управа Републике Српске примљена је у пуноправно чланство Интра-европске организације пореских управа (IOTA) на 8. Генералној скупштини која је одржана од 14. до 16. јуна 2004. године у Прагу. www.iota-tax.org

2002-2017 © Пореска управа Републике Српске