Језик: Ћирилица | Latinica | English

Новости

15.10.2018
3.10.2018
2.10.2018
25.9.2018
21.9.2018
Све новости

Електронске услуге Владе Републике Српске


НовостиA- / A / A+

29.11.2017 Ученици задовољни усвојеним знањем о порезима

Представници Пореске управе РС наставили су едукације ученика средњих школа широм Републике Српске, са циљем да им се презентује важност плаћања пореза, те значај пореског система, као и користи које из тога произилазе.

Наиме, претходних дана су у просторијама подручних центара Пореске управе РС у Источном Сарајеву, Требињу и Добоју уприличене једночасовне едукације за ученике средњих школа, док је таква презентација данас одржана у Подручном центру Бањалука и то за ученике Угоститељско-трговачко-туристучке школе Бањалука. За наредне дане ове едукацију су планиране за средњошколце и у подручним центрима Зворник, Бијељина и Приједор.

У оквиру данас одржане едукације ученици Угоститељско-трговачко-туристучке школе Бањалука су упознати са пореским прописима, формирањем и начином рада Пореске управе РС, затим са пореским системом Републике Српске односно постојећим порезима, поступцима, условима и начину плаћања пореских обавеза, те правима и обавезама пореских обвезника. Такође, ученицима је презентован и начин функционисања Јединственог система регистрације, контроле и наплате доприноса, те процес фискализације. Током презентације ученици су постављали питања из области које су их занимали и истакли да су задовољни данас усвојеним знањима о пореском систему РС.

Иначе, циљ ових активности је подизање нивоа свијести о важности пореског система и плаћања пореза, те користима које из тога произилазе, како за појединца тако и за друштво у цјелини. Ријеч је о наставку активности Пореске управе Републике Српске на едукацији најмлађих становника, како би као будући порески обвезници стекли потребна знања и схватили значај и предности редовног плаћања пореских обавеза. Из тог разлога, Пореска управа РС ће у наредном периоду наставити едукације младих, као кључног сегмента у промјени начина размишљања у овој области и то кроз посјете образовним установама или посјете ученика Пореској управи РС.

Пореска управа РС овим активностима настоји да утиче на свијест грађана, од најмлађих до најстаријих, да плаћањем пореза јачамо Републику Српску у свим сегментима.


Све новости

Пореска управа Републике Српске је чланица IOTA-е

iota Пореска управа Републике Српске примљена је у пуноправно чланство Интра-европске организације пореских управа (IOTA) на 8. Генералној скупштини која је одржана од 14. до 16. јуна 2004. године у Прагу. www.iota-tax.org

2002-2017 © Пореска управа Републике Српске