Језик: Ћирилица | Latinica | English

Новости

4.1.2019
28.12.2018
28.12.2018
26.12.2018
25.12.2018
Све новости

Електронске услуге Владе Републике Српске


НовостиA- / A / A+

27.4.2018 Не вршимо притисак ни на једног пореског обвезника

Пореска управа Републике Српске, као што је јавност већ упозната, од почетка априла проводи медијску кампању „Корак предузми, рачун узми“ широм РС, са циљем подизања свијести грађана о значају узимања фискалног рачуна јер се управо узимањем рачуна даје допринос у борби против сиве економије и повећава економска снага РС.
Поред превентивног дјеловања кроз медијску кампању, у оквиру ових активности појачан је и рад инспектора Пореске управе РС на терену, који контролишу пословне субјекте у извршавању ове законске обавезе са циљем побољшања пореске дисциплине пореских обвезника када је у питању обавеза издавања фискалних рачуна након сваке куповине или извршене услуге.
Што се тиче конкретно пореског обвезника „Germania“ Маја Мустафић с.п. Бањалука (Издвојена јединица „Pub Life“ Бањалука), за који је јавност посљедњих дана заинтересована, обавјештавамо јавност да је тај порески обвезник 25.04.2018. године био предмет контроле од стране Пореске управе РС, а у оквиру горе наведене кампање, и да су порески инспектори по први пут дошли у контролу евидентирања промета преко фискалних каса и примјене Закона о фискалним касама тог пореског обвезника, што значи да тај порески обвезник (Издвојена јединица „Pub Life“ Бањалука) никада раније није контролисан од стране Пореске управе РС, као ни да му никада до сада није изречена нити једна санкција од стране Пореске управе РС.
Међутим, инспектори Пореске управе РС су по самом доласку и легитимисању спријечени у вршењу те контроле од стране власника и гостију, те су били изложени увредама, пријетњама, снимању мобилним телефонима и позивању на линч, због чега су били принуђени позвати припаднике МУП-а РС да им обезбједе несметан рад.
Разлог прекида контроле је што је власница тог локала („Pub Life“ Бањалука) на очиглед инспектора Пореске управе РС изнијела и није дала на увид дио документације која се односи на набавку робе и услуга које нису евидентиране у пословним књигама. Пореска управа РС ће у складу са својим надлежностима окончати овај поступак.
Наглашавамо да Пореска управа РС не врши било какву врсту притиска на овог, као ни на било ког другог пореског обвезника, већ инспектори Пореске управе РС раде свој посао у складу са законским оквирима и својим овлаштењима.


Све новости

Пореска управа Републике Српске је чланица IOTA-е

iota Пореска управа Републике Српске примљена је у пуноправно чланство Интра-европске организације пореских управа (IOTA) на 8. Генералној скупштини која је одржана од 14. до 16. јуна 2004. године у Прагу. www.iota-tax.org

2002-2017 © Пореска управа Републике Српске