Језик: Ћирилица | Latinica | English

Новости

4.1.2019
28.12.2018
28.12.2018
26.12.2018
25.12.2018
Све новости

Електронске услуге Владе Републике Српске


НовостиA- / A / A+

4.5.2018 Директорица Видовић учествовала на панелу у оквиру "ЈЕФ-а 2018"

Зора Видовић, директорица Пореске управе Републике Српске учествовала је данас на панелу "Борба против сиве економије-значај безготовинског плаћања", у оквиру дводневног "Јахорина економског форума 2018", који је данас отворен у хотелу Термаг на Јахорини.

Учесници панела, међу којима су били директори пореских управа у БиХ, представници Mastercarda Канцеларије Владе Србије за борбу против сиве економије, те Савјета страних инвеститора, говорили су о напорима које пореске администрације у БиХ улажу у смањење обима сиве економије у БиХ, корацима који су већ предузети на том плану као и о самим резултатима, али и о процјенама обима сиве економије у БиХ.

Директорица Видовић истакла је да је Пореска управа РС претходних година предузела крупне кораке у борби против сиве економије на шта указују и постигнути резултати, прије свега рекордна наплата јавих приходс у РС. Она је најавила да ће Пореска управа РС и у будућности наставити борбу против сиве економије која је у већој или мањој мјери присутна у свим земљама свијета. Како је навела, сива економија је најприсутнија код неиздавања фискалних рачуна, код трансфера између повезаних лица, али и код непријављивања радника. Додала је да би повећање безготовинског плаћања у једној мјери утицало на смањење сиве економије, али и едукације становништва, од најмлађих, како би схватили значај плаћања пореза и који су то бенефити који из тога произилазе.


Све новости

Пореска управа Републике Српске је чланица IOTA-е

iota Пореска управа Републике Српске примљена је у пуноправно чланство Интра-европске организације пореских управа (IOTA) на 8. Генералној скупштини која је одржана од 14. до 16. јуна 2004. године у Прагу. www.iota-tax.org

2002-2017 © Пореска управа Републике Српске