Језик: Ћирилица | Latinica | English

ИНФО COVID-19

Новости

15.7.2020
2.7.2020
26.6.2020
19.6.2020
17.6.2020
Све новости

Електронске услуге Владе Републике Српске


НовостиA- / A / A+

21.9.2018 Видовић: Важност пројекта са Пореском управом Шведске

Зора Видовић, директорица Пореске управе Републике Српске, учествовала је јуче у Сарајеву на панел дискусији у организацији Пореске управе Шведске, а у оквиру пројекта „Јачање капацитета пореских администрација у БиХ“, у којем учествују све четири пореске администрације у БиХ.

Панелу су, поред директорице Видовић, присуствовали и директори остале три пореске администрације у БиХ, али и замјеник директора Пореске управе Шведске са сарадницима, као и амбасадор Шведске у БиХ са својим сарадницима. Такође, радионицама претходног дана, као и панел дискусији присуствовали су и чланови тима за промјену начина размишљања запослених и тима за услуге пореским обвезницима из све четири пореске администрације у БиХ, који директно раде на реализацији овог пројекта, заједно са експертима Пореске управе Шведске из ових области.

У оквиру радионица и панела уприличено је неколико презентација на којима су представници Пореске управе Шведске приказали начине како су извршили трансформацију из потпуно репресивне у услужну  Пореску управу окренуту ка пореским обвезницима. Такође, представници тимова из пореских администрација у БиХ представили су о сада проведене активности, као и планове за наредни период.

Током свог обраћања на панелу, директорица Видовић је истакла да се ради о веома значајном пројекту, у оквиру којег ће Пореска управа Републике Српске усвојити позитивна искуства од колега из Шведске и на основу тих искустава унаприједити свој рад, са циљем трансформације у модерну, поуздану и услужну пореску управу. Она је нагласила да чланови тимова из Пореске управе РС, који раде на овом пројекту, имају њену апсолутну подршку, али и подршку цјелокупног менаџмента Пореске управе, као и ресорног Министарства финансија РС, чији је представник такође присуствовао овом скупу.

Видовићева је нагласила да је охрабрена досадашњом реализацијом пројекта и изразила очекивање да ће се он у наредном периоду још ефикасније реализовати, са циљем преузимања најбољих пракси од колега из Пореске управе Шведске.
Све новости

Пореска управа Републике Српске је чланица IOTA-е

iota Пореска управа Републике Српске примљена је у пуноправно чланство Интра-европске организације пореских управа (IOTA) на 8. Генералној скупштини која је одржана од 14. до 16. јуна 2004. године у Прагу. www.iota-tax.org

2002-2017 © Пореска управа Републике Српске