Језик: Ћирилица | Latinica | English

АКТУЕЛНО

Новости

23.5.2019
22.5.2019
20.5.2019
17.5.2019
10.5.2019
Све новости

Електронске услуге Владе Републике Српске


НовостиA- / A / A+

3.10.2018 ПУ РС ће усвајати најбоље праксе управљања софтверском имовином

Директорица Пореске управе Републике Српске Зора Видовић и представници норвешке компаније „Crayon group“, потписали су данас у Бањалуци Меморандум о разумијевању чији је циљ сарадња на развоју и имплементацији пракси управљања софтверском имовином.

Наиме, „Crayon group“, који је глобални лидер у области клауд технологија и управљања софтверском имовином, је заједно са компанијом „Microsoft“ покренуо иницијативу за усвајање технологија управљања софтверском имовином под називом „Sam-iQ“, а све како би омогућили пословна и економска побољшања за Републику Српску, и саставни дио те иницијативе ће чинити обуке из области управљања софтверском имовином које води „Crayon group“. Те обуке ће бити подржане од стране „Microsoftа“ и омогућиће Пореској управи Републике Српске да усвоји и имплементира индустријску праксу управљања софтверском имовином, као и најбоље алате како би се побољшала свеобухватна легализација права интелектуалне својине за софтвер, али и конкурентност привреде у приватном сектору, те оперативна ефикасност Пореске управе Републике Српске.

Након потписивања меморандума директорица Видовић је истакла да се ради о важној сарадњи са компанијом „Crayon group“ , те да је до сарадње дошло на приједлог представника те компаније. Додала је да ће у оквиру те сарадње одређен број радника Пореске управе Републике Српске проћи обуку, из области управљања софтверском имовином са циљем да овладају за то потребним алатима. Према њеним ријечима, обуке које ће проћи дио радника Пореске управе РС, а које су предвиђене овим меморандумом ће бити бесплатне, а послужиће радницима Пореске управе РС да усвоје нова знања из ове области, како би додатно унаприједили свој рад, са крајњим циљем наставка сузбијања сиве економије у РС.


Све новости

Пореска управа Републике Српске је чланица IOTA-е

iota Пореска управа Републике Српске примљена је у пуноправно чланство Интра-европске организације пореских управа (IOTA) на 8. Генералној скупштини која је одржана од 14. до 16. јуна 2004. године у Прагу. www.iota-tax.org

2002-2017 © Пореска управа Републике Српске