Језик: Ћирилица | Latinica | English

АКТУЕЛНО

Новости

14.8.2019
14.8.2019
13.8.2019
12.8.2019
7.8.2019
Све новости

Електронске услуге Владе Републике Српске


НовостиA- / A / A+

28.12.2018 Маричић преузео дужност директора Пореске управе РС

Др Горан Маричић, преузео је данас званично функцију вршиоца дужности директора Пореске управе Републике Српске, од досадашње директорице Зоре Видовић.

Након званичне примопредаје у просторијама Пореске управе РС, Видовићева је честититала новом директору Маричићу на преузимању ове функције и нагласила да се нада да ће Пореска управа РС у будућем периоду оправдати своју улогу као једна од најзначајних институција у систему државне управе РС и која ће бити препозната као модерна пореска администрација у коју сви грађани Републике Српске имају повјерење.

Маричић је првог дана на новој дужности одржао састанак и са својим новим сарадницима у Сједишту Пореске управе Републике Српске, гдје је упознат са реализованим и започетим активностима Пореске управе РС у протеклом периоду, као и са активностима које су планиране у 2019. години. Он је рекао да ће Пореска управа РС и у будућем периоду наставити свој развојни пут, односно да постане модерна институција која ће обезбиједити лакше и праведније услове пословања за све пореске обвезнике, бољи квалитет услуга, модеран информациони систем и ефикасну организациону структуру са мотивисаним, образованим и задовољним кадровима. Изразио је увјерење да ће Пореска управа РС наставити са позитивним трендовима у свом раду, који су видљиви посљедњих година.

Иначе, Маричић је доктор правних наука, рођен је 1974. године у Бањалуци, гдје је дипломирао на Правном факултету 1999. године и положио правосудни испит. Постдипломске студије завршио је 2009. године на Правном факултету у Новом Саду, а докторске студије је завршио 2017. године. Од 2000. године обављао је послове у Влади Републике Српске, Заводу за изградњу Бања Лука, био је секретар установе Бански двор Културни центар, директор Фонда за развој и запошљавање Републике Српске, а од 01.11.2007. године именован је за директора Службе за заједничке послове Владе Републике Српске и на том мјесту био је све до преузимања функције директора Пореске управе РС.


Све новости

Пореска управа Републике Српске је чланица IOTA-е

iota Пореска управа Републике Српске примљена је у пуноправно чланство Интра-европске организације пореских управа (IOTA) на 8. Генералној скупштини која је одржана од 14. до 16. јуна 2004. године у Прагу. www.iota-tax.org

2002-2019 © Пореска управа Републике Српске