Језик: Ћирилица | Latinica | English

АКТУЕЛНО

Новости

22.8.2019
19.8.2019
14.8.2019
14.8.2019
13.8.2019
Све новости

Електронске услуге Владе Републике Српске


НовостиA- / A / A+

25.4.2019 Директор Маричић учествовао на панелу „ЈЕФ 2019.“ на Јахорини

Горан Маричић, директор Пореске управе Републике Српске, учествовао је на панелу „Дигитализација пореског система – докле смо стигли“, у оквиру „4. Јахорина економског форума (ЈЕФ) 2019.“, који је одржан од 23. – 24. априла у хотелу Термаг на Јахорини.

Поред директора Маричића, учесници панела су били и Зора Видовић, министарка финансија РС, Свјетлана Перковић, помоћница директора Управе за индиректно опорезивање БиХ, али и Иван Симич, порески савјетник и Предраг Дудуковић, члан Удружења економиста РС  „SWOT“.

Они су, у оквиру овог панела, говорили о томе докле су пореске администрације дошле у процесу дигитализације, али и о томе колико је процес дигитализације важан за пословање у данашњем времену, а све са циљем јачања услуга пореским обвезницима и поједностављења процедура.

Директор Маричић је рекао да је Пореска управа РС до сада урадила много на пољу дигитализације, да је омогућено подношење више пореских пријава у електронском облику, те да ће се у наредном периоду тежити ка томе да буде омогућено електронско подношење свих пореских пријава. Такође, нагласио је да би до краја године могло бити обезбјеђено и функционисање Електронског сандучета, те истакао да је пуштање у рад Интегрисаног информационог система допринијело бољој наплати јавних прихода у РС, те је аутоматизовало процес слања опомена за подношење пореских пријава и опомена за плаћање пореских обавеза.

„Можемо рећи да Пореска управа РС у погледу дигитализације прати трендове земаља у региону и свакако имамо чиме да се похвалимо у том смислу. У наредном периоду ћемо наставити у правцу даљег развоја електронских услуга, а чији је основни циљ да се пореским обвезницима олакша извршавање њихових пореских обавеза“, нагласио је директор Маричић.


Све новости

Пореска управа Републике Српске је чланица IOTA-е

iota Пореска управа Републике Српске примљена је у пуноправно чланство Интра-европске организације пореских управа (IOTA) на 8. Генералној скупштини која је одржана од 14. до 16. јуна 2004. године у Прагу. www.iota-tax.org

2002-2019 © Пореска управа Републике Српске