Језик: Ћирилица | Latinica | English

ИНФО COVID-19

Новости

15.7.2020
2.7.2020
26.6.2020
19.6.2020
17.6.2020
Све новости

Електронске услуге Владе Републике Српске


НовостиA- / A / A+

10.7.2019 Електронско подношење пријава у јединствени систем

Пореска управа Републике Српске је, са циљем јачања услуга пореским обвезницима и поједностављења процедура, увела нову могућност а то је електронско подношење пријава за регистрацију у Јединствени систем регистрације, контроле и наплате доприноса, као и пореске пријаве за остале накнаде (образац ПП ОН).

Ова нова услуга уведена је прије неколико дана и њено кориштење је омогућено путем интернет странице Пореске управе Републике Српске-Електронске услуге.

Пореска управа Републике Српске је у посљедњих неколико година учинила много на пољу пружања електронских услуга пореским обвезницима. Развијене су бројне електронске услуге за пореске обвезнике, али ће Пореска управа РС у наредном периоду наставити тим путем развоја електронских сервиса Пореске управе РС као и тежити подстицању пореских обвезника да их активно користе. С тим у вези, Пореска управа РС ће настојати да искористи брз развој информационих технологија да оствари своје циљеве у погледу електронских услуга и смањи трошкове испуњења пореских обавеза пореским обвезницима, те да смањи трошкове пословања Пореске управе РС, као и да пореску администрацију учини што ефикаснијом.

Из тог разлога, опредјељење Пореске управе РС за наредни период је да омогућимо подношење свих пореских пријава електронским путем, а да смо на добром путу показује и чињеница да је од почетка ове године омогућено електронско подношење више пореских пријава. Такође, циљ нам је и да у наредном периоду завршимо развој функционалности е-сандучета, те да константно испитујемо потребе пореских обвезника како би креирали нове електронске услуге.


Све новости

Пореска управа Републике Српске је чланица IOTA-е

iota Пореска управа Републике Српске примљена је у пуноправно чланство Интра-европске организације пореских управа (IOTA) на 8. Генералној скупштини која је одржана од 14. до 16. јуна 2004. године у Прагу. www.iota-tax.org

2002-2017 © Пореска управа Републике Српске