Језик: Ћирилица | Latinica | English

ИНФО COVID-19

Новости

28.5.2020
27.5.2020
27.5.2020
25.5.2020
22.5.2020
Све новости

Електронске услуге Владе Републике Српске


НовостиA- / A / A+

29.8.2019 ПУРС на панелу у Сарајеву: Урађено много на пољу дигитализације

Радован Корићанац, стручни савјетник директора Пореске управе РС за област информационих технологија, учествовао је на панелу „Предности дигитализације друштва – наредни кораци“, у оквиру регионалне конференције „Изазов извоза“ која је одржана данас у Сарајеву.

Ова регионална конференција организована је у оквиру  пројекта „100 највећих у БиХ“, који организују „Пословне новине“ и Спољнотрговинска комора БиХ, а уз подршку и учешће чланова Коморског инвестиционог форума Западног Балкана, те представника домаћих и регионалних институција, привредних комора и компанија.

Са ове панел конференције је поручено да дигитализација значи већу транспарентност, док већа транспарентност у пословању, односно брзина размјене информација, значи већу конкурентност.

Корићанац је на панелу „Предности дигитализације друштва – наредни кораци“, представио све оно што је до сада урађено на пољу дигитализације у Пореској управи Републике Српске, као и активности које ће бити проведене у наредном периоду.

Он је истакао да је Пореска управа РС посљедњих година уложила много у унапређење и даљи развој електронских услуга чији је основни циљ, како је рекао, да се пореским обвезницима олакша извршавање њихових пореских обавеза. Према његовим ријечима, Пореска управа РС је од почетка ове године омогућила  подношење више пореских пријава у електронском облику, те се у наредном периоду очекује да буде омогућено електронско подношење свих пореских пријава, али и да би до краја године могло бити обезбјеђено и функционисање Електронског сандучета.

Корићанац је додао да је пуштање у рад Интегрисаног информационог система у Пореској управи РС допринијело бољој наплати јавних прихода у РС, те је аутоматизовало процес слања опомена за подношење пореских пријава и опомена за плаћање пореских обавеза.

Поред, Корићанца, учешће на овом панелу узели су и Шериф Исовић, директор Пореске управе ФБиХ, Саша Далипагић, замјеник министра транспорта и комуникација БиХ, Денис Туркановић, начелник Одјељења за развој електронске управе у Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, те представници међународне компаније за развој информационо-комуникационих технологија са регионалним искуством.


Све новости

Пореска управа Републике Српске је чланица IOTA-е

iota Пореска управа Републике Српске примљена је у пуноправно чланство Интра-европске организације пореских управа (IOTA) на 8. Генералној скупштини која је одржана од 14. до 16. јуна 2004. године у Прагу. www.iota-tax.org

2002-2017 © Пореска управа Републике Српске