Језик: Ћирилица | Latinica | English

ИНФО COVID-19

Новости

28.5.2020
27.5.2020
27.5.2020
25.5.2020
22.5.2020
Све новости

Електронске услуге Владе Републике Српске


НовостиA- / A / A+

11.9.2019 ПУ РС на панелу у Бањалуци: Дигитализација унаприједила наш рад

Миодраг Марковић, помоћник директора Пореске управе Републике Српске у Сектору за централну обраду пореских докумената, учествовао је данас у Бањалуци на панелу „Изазови дигиталног доба – трансформацијом до успјеха“, у оквиру Прве међународне бизнис конференције „Жена-лидерка у дигиталном добу“, у организацији Министарства привреде и предузетништва РС и Клуба пословних жена РС.

Поред Марковића, учесници панела су били и Стелиана Недера, резидентна представница UNDP-a, Денис Туркановић, начелник Одјељења за развој електронске управе у Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, Елен Калиновски, програм менаџер GIZ-а, затим Јелена Ћетковић, директорица АПИФ-а, Татјана Вучић, извршна директорица „БитАлијанса БиХ“ и Весна Одобаша, директорица компаније „Scarabei“ Загреб.

Они су, у оквиру овог панела, говорили о томе колико је процес дигитализације важан за пословање у данашњем времену, али и о начинима за што бржу и ефикаснију трансформацију у сферу дигитализације.

Марковић је рекао да Пореска управа Републике Српске улаже велике напоре како би ухватила корак са савременим друштвима и како би што успјешније одговорила на изазове које носи савремено дигитално доба. Када је у питању дигитализација, он је рекао да је ова институција до сада урадила велики дио посла, што је свакако унаприједило рад Пореске управе РС. Како је рекао, до сада је омогућено електронско подношење више од половине пореских пријава, успостављена је „Електронска архива“, у фази је имплементације „Електронског сандучета“, омогућено је електронско преузимање рачуна за порез на непокретности, те пуштена у функцију „Андроид мобилна ePURS апликација“ помоћу које порески обвезници који се региструју за ту услугу могу на врло једноставан начин приступити својим пореским евиденцијама. Такође, додао је и  да је имплементацијом Интегрисаног информационог система аутоматизована наплата јавних прихода, али и процес слања опомена за подношење пореских пријава и опомена за плаћање пореских обавеза.


Све новости

Пореска управа Републике Српске је чланица IOTA-е

iota Пореска управа Републике Српске примљена је у пуноправно чланство Интра-европске организације пореских управа (IOTA) на 8. Генералној скупштини која је одржана од 14. до 16. јуна 2004. године у Прагу. www.iota-tax.org

2002-2017 © Пореска управа Републике Српске