Језик: Ћирилица | Latinica | English

ИНФО COVID-19

Новости

25.5.2020
22.5.2020
21.5.2020
20.5.2020
18.5.2020
Све новости

Електронске услуге Владе Републике Српске


НовостиA- / A / A+

27.11.2019 „Порески час“ за студенте Правног факултета Бањалука

Пореска управа Републике Српске наставила је данас активности у оквиру манифестације „Дани отворених врата Пореске управе Републике Српске 2019.“, па је тим поводом у својим просторијама угостила студенте Правног факултета Универзитета у Бањалуци.

Студентима ја одржан „Порески час“ у којем су упознати са пореским прописима, формирањем и начином рада Пореске управе РС, затим са пореским системом Републике Српске, поступцима, условима и начину плаћања пореских обавеза, те правима и обавезама пореских обвезника. Такође, презентован им је и начин функционисања Јединственог система регистрације, контроле и наплате доприноса, те процес фискализације и организација Пореске управе РС.

Том приликом, са студентима је о актуелним темама разговарао и Горан Маричић, директор Пореске управе РС, који је истакао да је посјета студената Правног факултета Бањалука  наставак активности Пореске управе РС на едукацији младих широм Републике Српске, а све са циљем да им се презентује важност плаћања пореза, те значај пореског система, као и користи које из тога произилазе.

„Циљ је да млади као будући порески обвезници стекну потребна знања и схвате значај и предности редовног плаћања пореских обавеза“, рекао је Маричић и додао да овим „Данима отворених врата“ Пореска управа РС показује да је отворена институција, чије је опредјељење да буде истински сервис на услузи свим грађанима Републике Српске.

Поред тога, данас је потписан и споразум о сарадњи Студентског савеза Правног факултета Бањалука и Пореске управе РС, којим су предвиђене едукације и пракса за студенте овог факултета у Пореској управи РС. Студенти су данас имали прилику и да обићу просторије Подручног центра Бањалука, који је највећи подручни центар Пореске управе РС, као и просторије Подручне јединице Бањалука, гдје су се могли упознати са процедурама рада службеника на пријему и обради пореских пријава, пријавама радника и остало.

Иначе, данашња активност је одржана у оквиру манифестације „Дани отворених врата Пореске управе Републике Српске 2019.“, која је организована по први пут од основања ове институције прије 18 година, а чији је циљ да се пореским обвезницима, младим, али и широј јавности покаже спремност ове институције да буде истински сервис на услузи свим грађанима Републике Српске. Ова нова активност ће у наредним годинама бити дио календара рада Пореске управе Републике Српске и као таква постати традиционална манифестација у организацији Пореске управе РС.

Активности у окиру „Дана отворених врата Пореске управе Републике Српске 2019.“ биће настављени и сутра, када ћемо угостити представнике пословне заједнице, а о чему ће јавност бити благовремено обавјештена.


Све новости

Пореска управа Републике Српске је чланица IOTA-е

iota Пореска управа Републике Српске примљена је у пуноправно чланство Интра-европске организације пореских управа (IOTA) на 8. Генералној скупштини која је одржана од 14. до 16. јуна 2004. године у Прагу. www.iota-tax.org

2002-2017 © Пореска управа Републике Српске