Језик: Ћирилица | Latinica | English

ИНФО COVID-19

Новости

28.5.2020
27.5.2020
27.5.2020
25.5.2020
22.5.2020
Све новости

Електронске услуге Владе Републике Српске


НовостиA- / A / A+

28.11.2019 Маричић: Партнерство са привредом опредјељење Пореске управе РС

Пореска управа Републике Српске наставила је и данас активности у оквиру манифестације „Дани отворених врата Пореске управе Републике Српске 2019.“, па је тим поводом у својим просторијама угостила представнике пословне заједнице Републике Српске, који су једни од најважнијих партнера Пореске управе РС.

Горан Маричић, директор Пореске управе РС, одржао је кратку презентацију и представнике  пословне заједнице упознао са резултатима које је Пореска управа РС постигла у овој години, посебно када су у питању резултати у наплати јавних прихода, борбе против сиве економије, ефекти извршених контрола, као и велики број нових електронских услуга, којима се пореским обвезницима жели олакшати извршавање њихових пореских обавеза. Директор Маричић је истакао важност добре сарадње Пореске управе и пословне заједнице, истичући да је то партнерство један од главних циљева рада Пореске управе РС, јер је ријеч о пореским обвезницима који највише доприносе пуњењу буџета РС, а самим тим дају свој допринос у јачању Републике Српске и њене економије.

Након тога, привредницима који су дошли на ову манифестацију, одржана је и презентација о значају, предностима и могућностима нових електронских услуга које је увела Пореска управа РС, али и о новим прописима у области пореза који су недавно усвојени. Представници пословне заједнице су, након презентација, имали прилику да у неформалном разговору са директором Маричићем и његовим помоћницима добију одговоре на сва питања која су их интересовала.

Борко Ђурић, предсједник Привредне коморе РС, подржао је овакав вид комуникације Пореске управе РС са пословном заједницом и показивање спремности за отворену сарадњу и у будућем периоду по свим питањима. Он је похвалио добре резултате које постиже Пореска управа РС у свом раду и комуникацији са пореским обвезницима, уз наду да ће сарадња Пореске управе РС и пословне заједнице наставити да иде узлазном путањом, у обостраном интересу.

Иначе, данашња активност је одржана у оквиру манифестације „Дани отворених врата Пореске управе Републике Српске 2019.“, која је организована по први пут од основања ове институције прије 18 година, а чији је циљ да се пореским обвезницима, младим, али и широј јавности покаже спремност ове институције да буде истински сервис на услузи свим грађанима Републике Српске. Ова нова активност ће у наредним годинама бити дио календара рада Пореске управе Републике Српске и као таква постати традиционална манифестација у организацији Пореске управе РС.

Овом данашњом активности је завршена манифестација „Дани отворених врата Пореске управе Републике Српске 2019.“, али то никако не значи да Пореска управа РС у свом свакодневном раду неће бити отворена институција на услузи свим грађанима Републике Српске, већ ће се напротив још више трудити да пореским обвезницима што је могуће више олакша извршавање њихових пореских обавеза, а све са циљем даљег јачања Републике Српске.


Све новости

Пореска управа Републике Српске је чланица IOTA-е

iota Пореска управа Републике Српске примљена је у пуноправно чланство Интра-европске организације пореских управа (IOTA) на 8. Генералној скупштини која је одржана од 14. до 16. јуна 2004. године у Прагу. www.iota-tax.org

2002-2017 © Пореска управа Републике Српске