Nоvоsti

20.2.2020
18.2.2020
17.2.2020
13.2.2020
11.2.2020
Svе nоvоsti
slika
<фебруар 2020>
понутосречетпетсубнед
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728291
2345678

NovostiA- / A / A+

20.2.2020 Obavještenje: Omogućeno elektronsko podnošenje prijava

Obavještavamo korisnike elektronskih usluga Poreske uprave Republike Srpske da su završene aktivnosti na unapređenju informacionog sistema Poreske uprave, te je omogućeno elektronsko podnošenje prijava.

18.2.2020 Obavještenje: Uplata poreza na nepokretnosti iz inostranstva

Poreski obveznici koji imaju obavezu poreza na nepokretnosti a ne borave u Republici Srpskoj mogu uplate poreza na nepokretnosti koje se nalaze na teritoriji grada Banja Luka, Bijeljina, Trebinje i Prijedor i opština Brod, Rudo, Laktaši, Kostajnica, Kozarska Dubica, Derventa i Šamac izvršiti na devizne račune pomenutih opština/gradova, koji se nalaze na sledećem linku - (Uplata poreza na nepokretnosti iz inostranstva) .

17.2.2020 Nedostupnost sistema za elektronsko podnošenje prijava za registraciju obveznika doprinosa u Jedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa

U periodu od 17.02.2020. do 19.02.2020. godine, sprovodiće se aktivnosti na unapređenju informacionog sistema Poreske uprave Republike Srpske, zbog čega sistem za elektronsko podnošenje prijava za registraciju obveznika doprinosa u Jedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa neće biti dostupan. Zahvaljujemo na razumijevanju.

13.2.2020 Studenti Pravnog fakulteta uspješno završili praksu u PU RS

Studenti Pravnog fakulteta u Banjaluci završili su jednomjesečnu obuku u Poreskoj upravi RS, gdje su praktično upoznati sa organizacijom i procesima rada u našoj instituciji.

Ta obuka je trajala 80 časova, učestvovalo je 12 studenata, a upoznati su sa procesima rada u svim organizacionim jedinicama u Sjedištu Poreske uprave RS, kao i u najvećem Područnom centru Banjaluka, odnosno Područnoj jedinici Banjaluka, koji su i najviše u direktnom kontaktu sa poreskim obveznicima. Tokom obuke studenti su iskazali zavidan interes za usvajanje novih znanja iz oblasti postupaka prijavljivanja i plaćanja poreskih obaveza, poreske kontrole i poreskog knjigovodstva, naplate javnih prihoda, usluga poreskim obveznicima i drugih.

Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS je danas studentima uručio potvrde o uspješno završenoj jednomjesečnoj praktičnoj obuci u Poreskoj upravi RS. On je istakao da je zadovoljan interesom studenata za ovu obuku i izrazio nadu da će im znanja koja su stekli u proteklih mjesec dana koristiti u daljem školovanju i budućem radu u javnoj upravi, ukoliko se odluče za rad u institucijama. Dodao je da će Poreska uprava RS nastaviti sa edukacijama mladih u RS, te je podsjetio da Poreska uprava RS svake godine organizuje poreske časove za učenike srednjih škola, kako bi kao budući poreski obveznici stekli potrebna znanja i shvatili značaj i prednosti redovnog plaćanja poreskih obaveza. Cilj svih ovih aktivnosti je podizanje svijesti o važnosti poreskog sistema i plaćanja poreza, te koristima koje iz toga proizilaze, kako za pojedinca tako i za društvo u cjelini.

11.2.2020 Poreski kalendar za 2020. na uvidu poreskim obveznicima

Poreska uprava Republike Srpske objavila je na svojoj zvaničnoj internet stranici „Poreski kalendar za 2020. godinu“, u kojem sva pravna lica, preduzetnici i fizička lica-građani mogu vidjeti rokove za podnošenje poreskih prijava, ali i plaćanje poreskih obaveza.

Naime, Poreska uprava RS početkom svake godine objavljuje „Poreski kalendar“ sa ciljem da se poreskim obveznicima pomogne u pravovremenom izvršavanju njihovih poreskih obaveza, kako bi izbjegli eventualne sankcije zbog propuštanja rokova, jer kažnjavanje svakako nije cilj Poreske uprave RS, već da bude partner i institucija koja stoji na raspolaganju poreskim obveznicima. Tako pravna, fizička lica i preduzetnici na početnoj strani internet stranice Poreske uprave RS, u rubrici „Poreski kalendar“, između ostalog mogu pogledati kada ističu rokovi za podnošenje godišnjih i mjesečnih poreskih prijava, prijava za takse i naknade, kao i za plaćanje prijavljenih obaveza. Takođe, u okviru „Poreskog kalendara“ poreskim obveznicima je u posebnoj koloni naznačena i vrsta prihoda koji se uplaćuje, ali i da li se sredstva uplaćuju na račun javnih prihoda Republike Srpske ili opštine/grada, te obrazac na kojem se prijava podnosi.

Poreska uprava RS ovom prilikom još jednom poziva poreske obveznike u RS da poštuju rokove definisane u „Poreskom kalendaru za 2020. godinu“, te da na vrijeme podnose poreske prijave, ali i da u zadatim rokovima plate zakonski propisane poreske obaveze.

Strane:
Prva
Nazad
[1]
2
3
4
6
Naprijed
Poslednja

Pоrеskа uprаvа Rеpublikе Srpskе је člаnicа IOTA-е

iota Pоrеskа uprаvа Rеpublikе Srpskе primlјеnа је u punоprаvnо člаnstvо Intrа-еvrоpskе оrgаnizаciје pоrеskih uprаvа (IOTA) nа 8. Gеnеrаlnој skupštini kоја је оdržаnа оd 14. dо 16. јunа 2004. gоdinе u Prаgu. www.iota-tax.org

2002-2019 © Pоrеskа uprаvа Rеpublikе Srpskе