Благовремено подсјећање за пореске обвезнике: Истиче рок за уплату прве рате пореза на непокретности

Пореска управа Републике Српске позива све пореске обвезнике пореза на непокретности да измире прву рату своје обавезе по пореском рачуну за 2024. годину, као и евентуално још увијек неизмирене износе по основу пореза на непокретности из претходних година.

У складу са Законом о порезу на непокретности, рок за уплату прве рате је најкасније до 30. јуна 2024. године, што значи да је преостало још тек неколико дана. Из тог разлога, Пореска управа Републике Српске благовремено подсјећа обвезнике пореза на непокретности да измире своје обавезе и тако избјегну непотребне додатне трошкове, јер ће Пореска управа свим власницима непокретности у Републици Српској који у задатом року нису платили доспјеле обавезе по основу пореза на непокретности, износ рачуна бити увећан за трошкове поступка принудне наплате и камате.

Поред тога, Пореска управа РС позива и све оне који још увијек нису пријавили своју непокретну имовину, да то учине одмах, јер ће непријављене непокретности које идентификује Пореска управа бити пријављене по службеној дужности.

Истичемо да циљ Пореске управе Републике Српске није кажњавање, већ стављање свих пореских обвезника у равноправан положај, јер је наше стратешко опредјељење да будемо сервис пореских обвезника, како би им помогли да брже и једноставније изврше своје пореске обавезе, са крајњим циљем повећања степена добровољног извршавања пореских обавеза.

Потребна вам је помоћ ?

Молимо контактирајте нас путем испод наведеног броја телефона или имејл адресе.

+387 51 332 300
kontakt@poreskaupravars.org

Посљедње новости

Пореска управа Републике Српске ове године прикупила значајно више јавних прихода: Полугодишња наплата прихода премашила двије милијарде КМ
4. јул 2024.
Системи су поново доступни.
3. јул 2024.
Пореска управа Републике Српске учествовала на 28. Генералној скупштини IOTA у Будимпешти
24. јун 2024.
ВАЖНО, ВАЖНО: Апел обвезницима прве групе за нову фискализацију: Поднесите захтјеве за иницијалну фискализацију, рок истиче у понедјељак
14. јун 2024.

Посљедња обавјештења

Одговори на најчешћа питања обвезника у вези примјене Закона о фискализацији
12. јун 2024.
Донесен Закон о измјени и допуни Закона о порезу на добит
11. јун 2024.
Обавјештења за пореске обвезнике
4. јун 2024.
Саопштење за јавност
23. април 2024.