Директор Маричић са сарадницима посјетио Пореску управу Србије: Наставак интензивне сарадње двије пореске управе

Пореске управе Републике Српске и Србије ће и у наредном периоду наставити што ближу сарадњу, кроз размјену стручних знања и корисних информација за пословање пореских администрација.

Закључено је то након састанка Горана Маричића, директора Пореске управе Републике Српске и Драгане Марковић, директорице Пореске управе Србије, и њихових сарадника, који је данас одржан у Београду.

Након уводних ријечи директора двије пореске управе, гдје су представљени резултати и планови за будућност, пружена је јединствена подршка наставку што ближе повезаности ове двије институције. Директорка Марковић је презентовала процес трансформације Пореске управе Србије нагласивши да се реформски процеси пореске администрације налазе се у експанзивној фази, те да их ове године чекају највећи изазови, како у сфери унапређења рада управе, одабира информационе платформе која подржава пословне процесе, тако и у дијелу који се односи на услуге и рад са пореским обвезницима.

Такође, у оквиру овог радног састанка уприличена је и презентација о електронским сервисима које у своме раду користи Пореска управа Србије, посебно у свјетлу примјене новог Закона о фискализацији, чија пуна примјена почиње од почетка маја ове године. Након презентација пословања пореских администрација, у размјени мишљења међу делегацијама било је говора прије свега о Закону о поријеклу имовине и посебном порезу и Закону о фискализацији, чија је примјена у Републици Србији почела током протекле године. Сви присутни су оцијенили да је размјена мишљења и сазнања о овим темама посебно корисна јер постоји сличност и компатибилност законских аката које у овим подручјима рада примјењују ове двије пореске администрације.

Општи закључак свих присутних је да овакве посјете и што ближа сарадња двије пореске администрације, темељена на размени пословних искустава, информација и планова за будућност, доноси велике користи у раду и доприноси добрим резултатима рада које постижу Пореске управе

Директор Маричић је рекао да је сарадња пореских управа Републике Српске и Србије и до сада била на завидном нивоу, те да ће тако бити и убудуће.

„Када су у питању нова законска рјешења која се тичу нове фискализације и испитивања поријекла имовине, за нас је од велике важности да знамо искуства колега из Пореске управе Србије, као и моделе за ефикаснију реализацију послова из тих области“, рекао је Маричић.

Будите у току са посљедњим новостима!

Пријавите се на наш систем за обавјештавање. Пријаву можете отказати у било ком тренутку.


Потребна вам је помоћ ?

Молимо контактирајте нас путем испод наведеног броја телефона или имејл адресе.

+387 51 332 300
kontakt@poreskaupravars.org

Посљедње новости

Пореска управа РС у прошлој години на рачун јавних прихода прикупила рекордан износ: Наплата премашила три милијарде КМ
17. јануара 2023.
Пореска управа Републике Српске благовремено обавјештава пореске обвезнике: До краја године поднијети захтјев за пореску картицу за 2023.
7. децембра 2022.
“Еуроблиц” прогласио директора Маричића за “Побједника дана – 30.11.2022. године”
30. новембра 2022.
Пореска управа Републике Српске спровела појачане контроле: На Јахорини откривено неевидентирање промета и непријављени радници
29. новембра 2022.

Посљедња обавјештења

Системи су поново доступни.
9. јануара 2023.
Закон о престанку важења Закона о посебним републичким таксама
3. јануара 2023.
Закон о допунама Закона о доприносима
3. јануара 2023.
Правилник о измјени Правилника о систему двојног књиговодства код предузетника
28. децембра 2022.