Главна служба за ревизију јавног сектора РС оцијенила рад наше институције у 2022.: Позитиван ревизорски извјештај за Пореску управу РС

Пореска управа Републике Српске добила је позитивно мишљење Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске након извршене ревизије финансијских извјештаја и ревизије усклађености активности, финансијских трансакција и информација у финансијским извјештајима Пореске управе РС за 2022. годину.

Ово је већ трећа година узастопно како Пореска управа Републике Српске добија позитивно мишљење ревизора и потврда је наставка квалитетног, правичног и одговорног рада у континуитету.

Према мишљењу Главне службе за ревизију, финансијски извјештаји Пореске управе истинито и објективно приказују, у свим материјално значајним аспектима, финансијско стање имовине и обавеза на дан 31.12.2022. године, прихода, примитака, расхода и издатака, као и извршење буџета за годину која се завршава на тај дан, у складу са прописаним оквиром финансијског извјештавања за јавни сектор у Републици Српској.

Уз ревизију финансијских извјештаја Пореске управе РС, извршена је и ревизија усклађености активности, финансијских трансакција и информација исказаних у финансијским извјештајима Пореске управе Републике Српске за 2022. годину, те је утврђено да су, у свим материјално значајним аспектима, у складу са прописима којима су регулисане.

Иначе, Пореска управа Републике Српске је једна од највећих институција у Републици Српској. Ако се узме у обзир сложени систем пословања Пореске управе РС која је организована у Сједиште са седам сектора и седам подручних центара са 48 подручних јединица, позитиван ревизорски извјештај ове институције добија на још већем значају.

Позитивно мишљење исказано и у овом ревизорском извјештају за Пореску управу РС је доказ да ова институција врши досљедну примјену свих законских прописа, те потврђује континуирану ефикасност и правичност у раду Пореске управе Републике Српске, која је сврстана у ред модерних институција које су истински сервис својих грађана и своје Републике, а која и даље тежи да унаприједи своје услуге и послује са највећим степеном одговорности и квалитета.

Потребна вам је помоћ ?

Молимо контактирајте нас путем испод наведеног броја телефона или имејл адресе.

+387 51 332 300
kontakt@poreskaupravars.org

Посљедње новости

Пореска управа Републике Српске ове године прикупила значајно више јавних прихода: Полугодишња наплата прихода премашила двије милијарде КМ
4. јул 2024.
Системи су поново доступни.
3. јул 2024.
Благовремено подсјећање за пореске обвезнике: Истиче рок за уплату прве рате пореза на непокретности
26. јун 2024.
Пореска управа Републике Српске учествовала на 28. Генералној скупштини IOTA у Будимпешти
24. јун 2024.

Посљедња обавјештења

Одговори на најчешћа питања обвезника у вези примјене Закона о фискализацији
12. јун 2024.
Донесен Закон о измјени и допуни Закона о порезу на добит
11. јун 2024.
Обавјештења за пореске обвезнике
4. јун 2024.
Саопштење за јавност
23. април 2024.