Креирани званични профили наше институције на Facebooku, Instagramu i X-у: Пореска управа Српске на друштвеним мрежама

Пореска управа Републике Српске креирала је званичне профиле ове институције на друштвеним мрежама, са циљем још брже, квалитетније и ефикасније комуникације са пореским обвезницима, али и са цјелокупном јавности.

Профили Пореске управе Републике Српске краирани су на друштвеним мрежама Facebook, Instagram i на друштвеној мрежи X, а на овим профилима доминирају симболи Републике Српске, као и већ свима препознатљиви званични лого Пореске управе Републике Српске. Подсјећамо да је од раније у функцији званични профил Пореске управе Српске на друштвеној мрежи YouTube.

Овим кораком, Пореска управа Републике Српске наставила је још раније започете активности на унапређењу комуникације са пореским обвезницима и свим грађанима Републике Српске, како би на транспарентан начин, тачно и правовремено, били информисани о свим активностима које проводи Пореска управа, као и свим новинама и резултатима у раду наше институције, плановима, измјенама прописа и другим информацијама које су од користи пореским обвезницима у Републици Српској, али и дијаспори.

Наиме, Пореска управа Републике Српске је, попут већине владиних институција, препознала значај и све предности комуникације путем друштвених мрежа које су посљедњих година у експанзији и постале су незаобилазан алат за комуникацију, о чему говоре подаци да већина пунољетних грађана Српске, који и јесу циљна група наше институције, има свој налог бар на једној друштвеној мрежи. А колико су интернет и друштвене мреже моћан алат за комуникацију, најбоље говори сљедећа статистика –  радију је требало 38 година да би достигао 50 милиона корисника, ТВ-у 13 година, интернету четири, док је Facebook достигао 200 милиона корисника за мање од годину дана.

Дакле, предности кориштења друштвених мрежа су бројне и омогућавају да промовишете свој рад, повећате видљивост и репутацију своје организације, као и да изградите и учврстите однос са својом публиком, односно онлајн заједницом.

Налози Пореске управе Републике Српске, који су креирани и пуштени у функцију, за почетак ће бити информативног карактера, те ћемо путем њих пласирати најважније информације и активности из Пореске управе, док ћемо у некој каснијој фази почети користити ове званичне профиле и као канале за двосмјерну комуникацију са пореским обвезницима.

Потребна вам је помоћ ?

Молимо контактирајте нас путем испод наведеног броја телефона или имејл адресе.

+387 51 332 300
kontakt@poreskaupravars.org

Посљедње новости

Пореска управа Републике Српске прикупила 13 одсто више јавних прихода: Наплата у првом кварталу премашила милијарду КМ
2. април 2024.
Позивамо пореске обвезнике-власнике непокретности да искористе олакшицу: Пријавите се за доставу пореских рачуна на мејл
31. март 2024.
Подсјећамо пореске обвезнике да благовремено изврше своје обавезе: Истиче рок за подношење годишњих пореских пријава
20. март 2024.
Пореска управа Републике Српске поводом хапшења службеника: Наставак активности на сузбијању корупције у властитим редовима
7. март 2024.

Посљедња обавјештења

Позив за закључења уговора о коришћењу електронског сандучетa
4. април 2024.
Правилник о Измјени Правилника о фискалном рачуну
1. април 2024.
Донесен Правилник о динамици фискализације
27. март 2024.
Обавјештење о новинама у програму за електронско подношење Годишње пореске пријаве за порез на доходак, Образац 1004
8. март 2024.