На једном мјесту министри финансија, гувернери и директори пореских управа региона: Директор Маричић учествује на престижном Самиту у Бечићима

Директор Пореске управе Републике Српске, Горан Маричић, учествује на Самиту министара финансија, гувернера и директора пореских управа земаља региона, који се у организацији Савеза економиста Србије и под покровитељством Министарства финансија, Централне банке и Пореске управе Црне Горе, одржава данас и сутра у Бечићима.

Тема овогодишњег Самита, који обухвата засебне панеле министара финансија, гувенера централних банака и директора пореских управа земаља региона, је „Финансијска и монетарна стабилност региона у условима слабог привредног раст у еурозони“.

Директор Маричић је био учесник панела под називом „Реформа и модернизација пореске управе – циљеви, домети и ограничења“. Поред њега, учествовали су још и Сава Лакетић, в.д. директора Пореске управе Црне Горе, Зоран Тегелтија, директор Управе за индиректно опорезивање БиХ, Шериф Исовић, директор Порезне управе ФБиХ, Илир Муртезај, директор Пореске управе Косова*, Мирослав Ђиновић, помоћник директорке Пореске управе Србије, Анастас Мазхенковски, помоћник директора Царинске управе Сјеверне Македоније и Горан Пекез, директор корпоративних послова и комуникација ЈТИ за Западни Балкан.

У оквиру овог панела, било је ријечи о кључним изазовима пореских управа земаља региона, затим о значају ефикасне пореске администрације за стабилност јавних финансија, реформама и модернизацији пореских управа, али и о заједничкој регионалној борби против сиве економије и пореске евазије. Такође, истакнута су и достигнућа институција у области дигитализације, те значај партнерског односа обвезника и пореских управа.

Директор Маричић је, између осталог, у свом излагању рекао да је Пореска управа Републике Српске у претходним годинама урадила много у процесу дигитализације, да је у току прелазак на нови систем фискализације у Српској, те истакао важност благовремене размјене података и сарадње са пореским администрацијама других држава.

„То се поставља као услов без кога се не може замислити рад пореских управа у данашњем времену, нити квалитетна борба против сиве економије“, истакао је директор  Маричић.

 

Директор Маричић прије панела у разговору са колегама, Тегелтијом, Исовићем и домаћином Лакетићем

Потребна вам је помоћ ?

Молимо контактирајте нас путем испод наведеног броја телефона или имејл адресе.

+387 51 332 300
kontakt@poreskaupravars.org

Посљедње новости

Пореска управа Републике Српске ове године прикупила значајно више јавних прихода: Полугодишња наплата прихода премашила двије милијарде КМ
4. јул 2024.
Системи су поново доступни.
3. јул 2024.
Благовремено подсјећање за пореске обвезнике: Истиче рок за уплату прве рате пореза на непокретности
26. јун 2024.
Пореска управа Републике Српске учествовала на 28. Генералној скупштини IOTA у Будимпешти
24. јун 2024.

Посљедња обавјештења

Одговори на најчешћа питања обвезника у вези примјене Закона о фискализацији
12. јун 2024.
Донесен Закон о измјени и допуни Закона о порезу на добит
11. јун 2024.
Обавјештења за пореске обвезнике
4. јун 2024.
Саопштење за јавност
23. април 2024.