Пореска управа Републике Српске поводом хапшења службеника: Наставак активности на сузбијању корупције у властитим редовима

Пореска управа Републике Српске обавјештава јавност да подржава све активности полиције и тужилаштва, које имају циљ сузбијање корупције и криминала.

Поводом данашњег хапшења инспектора Подручног центра Бањалука Пореске управе Републике Српске, због сумње да су починили кривична дјела, истичемо да смо одлучни у борби против сваког вида злоупотребе положаја и незаконитог понашања наших запослених. Пореска управа Републике Српске је и до сада предузимала све мјере и радње из своје надлежности како би заштитила интегритет институције, те активно сарађујемо са полицијом и тужилаштвом на откривању злоупотреба у понашању наших службеника.

Наглашавамо да ће Пореска управа Републике Српске и даље бити опредјељена и истрајна у бескомпромисној борби против криминала и корупције, без обзира о коме се ради, тако да смо веома одлучни да из својих редова одстранимо све оне који су склони чињењу кривичних дјела, тако да ове активности доприносе ефикасности и повећању повјерења јавности у рад наше институције.

Позивамо грађане да и у будуће пријаве сваки облик коруптивног понашања службеника Пореске управе РС, на шта ћемо веома ефикасно и брзо реаговати, у сарадњи са истражним органима.

Потребна вам је помоћ ?

Молимо контактирајте нас путем испод наведеног броја телефона или имејл адресе.

+387 51 332 300
kontakt@poreskaupravars.org

Посљедње новости

Пореска управа Републике Српске ове године прикупила значајно више јавних прихода: Полугодишња наплата прихода премашила двије милијарде КМ
4. јул 2024.
Системи су поново доступни.
3. јул 2024.
Благовремено подсјећање за пореске обвезнике: Истиче рок за уплату прве рате пореза на непокретности
26. јун 2024.
Пореска управа Републике Српске учествовала на 28. Генералној скупштини IOTA у Будимпешти
24. јун 2024.

Посљедња обавјештења

Одговори на најчешћа питања обвезника у вези примјене Закона о фискализацији
12. јун 2024.
Донесен Закон о измјени и допуни Закона о порезу на добит
11. јун 2024.
Обавјештења за пореске обвезнике
4. јун 2024.
Саопштење за јавност
23. април 2024.