Пореска управа Републике Српске поводом хапшења службеника: Наставак активности на сузбијању корупције у властитим редовима

Пореска управа Републике Српске обавјештава јавност да подржава све активности полиције и тужилаштва, које имају циљ сузбијање корупције и криминала.

Поводом данашњег хапшења инспектора Подручног центра Бањалука Пореске управе Републике Српске, због сумње да су починили кривична дјела, истичемо да смо одлучни у борби против сваког вида злоупотребе положаја и незаконитог понашања наших запослених. Пореска управа Републике Српске је и до сада предузимала све мјере и радње из своје надлежности како би заштитила интегритет институције, те активно сарађујемо са полицијом и тужилаштвом на откривању злоупотреба у понашању наших службеника.

Наглашавамо да ће Пореска управа Републике Српске и даље бити опредјељена и истрајна у бескомпромисној борби против криминала и корупције, без обзира о коме се ради, тако да смо веома одлучни да из својих редова одстранимо све оне који су склони чињењу кривичних дјела, тако да ове активности доприносе ефикасности и повећању повјерења јавности у рад наше институције.

Позивамо грађане да и у будуће пријаве сваки облик коруптивног понашања службеника Пореске управе РС, на шта ћемо веома ефикасно и брзо реаговати, у сарадњи са истражним органима.

Потребна вам је помоћ ?

Молимо контактирајте нас путем испод наведеног броја телефона или имејл адресе.

+387 51 332 300
kontakt@poreskaupravars.org

Посљедње новости

Пореска управа Републике Српске прикупила 13 одсто више јавних прихода: Наплата у првом кварталу премашила милијарду КМ
2. април 2024.
Позивамо пореске обвезнике-власнике непокретности да искористе олакшицу: Пријавите се за доставу пореских рачуна на мејл
31. март 2024.
Подсјећамо пореске обвезнике да благовремено изврше своје обавезе: Истиче рок за подношење годишњих пореских пријава
20. март 2024.
Креирани званични профили наше институције на Facebooku, Instagramu i X-у: Пореска управа Српске на друштвеним мрежама
7. март 2024.

Посљедња обавјештења

Позив за закључења уговора о коришћењу електронског сандучетa
4. април 2024.
Правилник о Измјени Правилника о фискалном рачуну
1. април 2024.
Донесен Правилник о динамици фискализације
27. март 2024.
Обавјештење о новинама у програму за електронско подношење Годишње пореске пријаве за порез на доходак, Образац 1004
8. март 2024.