Пореска управа РС пуноправни члан Интра-европске организације пореских управа (ИОТА): Директор Маричић учествовао на ИОТА конференцији у Атини

Пореска управа Републике Српске, као пуноправни члан Интра-европске организације пореских управа (ИОТА), заједно са другим чланицама узела је активно учешће на ИОТА Годишњој међународној конференцији, која је од 18. до 19. октобра ове године одржана у Атини.

На овој конференцији, коју је организовала Независна управа за јавне приходе Грчке у сарадњи са Интра-европском организацијом пореских управа (ИОТА,) Пореску управу Републике Српске представљао је директор Горан Маричић, са сарадницима. Овогодишња Конференција окупила је заједно директоре пореских управа ИОТА чланица, представнике међународних организација, пословне заједнице и академског друштва како би заједно дискутовали о теми “Изградња хибридне пореске управе за већу агилност и отпорност у свијету који се мијења“.

Посебан фокус ове Конференције био је усмјерен на развој хибридне стратегије која одговара пореској управи, затим на главне организационе елементе хибридне организације, усклађивање организационе структуре са очекивањима корисника, те на преиспитивање организационих способности. Такође, у оквиру Конференције, било је ријечи и о хибридним моделима рада, попут дигитализације, те о предностима и недостацима хибридне организације и мјерењима резултатата хибридне трансформације.

Директор Маричић је рекао да овај догађај представља јединствену прилику за директоре пореских управа, више руководиоце и пореске стручњаке који слично размишљају да кроз презентације и панел дискусије подијеле практичне идеје како би пореске управе не само биле добро припремљене него и оспособљене да се изнесу са изазовима садашњице и са сигурношћу искораче ка будућности.

„У оквиру Конференције имали смо прилику и да представимо Пореску управу РС, али и наша достигнућа у области дигитализације, те да представимо све оне активности које смо проводили у доба пандемије корона вируса како би били на услузи пореским обвезницима у тим изазовним временима. Такође, истакли смо и наше активности на поједностављењу административних процедура рада на основу чега смо сврстани у ред развијених европских пореских администрација“, рекао је Маричић.

Са овог скупа је поручено да се као лидери пореских управа, руководиоци из чланица ИОТА-е, суочавају са изазовом са којим се ни један лидер пореске управе до сада није морао суочити. „Начин рада и интеракције пореских органа са пореским обвезницима заувијек се промијенио. Сада директори пореских управа чланица ИОТА-е требају водити своје пореске управе кроз изазове и осигурати агилностпореских управа како би били корак испред и даље у будућности“, једна је од порука са ове Конференције.

      

 

Потребна вам је помоћ ?

Молимо контактирајте нас путем испод наведеног броја телефона или имејл адресе.

+387 51 332 300
kontakt@poreskaupravars.org

Посљедње новости

За пет мјесеци прикупљено готово милијарду и по КМ јавних прихода Српске: Наплата доприноса већа за 118 милиона КМ
4. јуна 2023.
Директор Маричић у Теслићу учествује на 17. Симпозијуму о корпоративном управљању
18. маја 2023.
За четири мјесеца прикупљено укупно 1,209 милијарди КМ: Наплата јавних прихода већа за 174 милиона КМ
7. маја 2023.
Директор Маричић присуствује “Јахорина економском форуму 2023.”
28. априла 2023.

Посљедња обавјештења

Правилник о начину и поступку утврђивања вриједности имовине, прихода физичког лица и издатака за приватне потребе физичког лица
8. јуна 2023.
Правилник о начину и поступку вршења претходног поступка и поступка контроле
7. јуна 2023.
Нови Образац 1002 – Мјесечна пријава пореза по одбитку
16. маја 2023.
Исправка Правилника о измјени Правилника о облику и садржају пореских пријава и пореске картице
3. маја 2023.