Нова функционалност у оквиру електронских услуга: „Пореско увјерење“ за бржу и лакшу провјеру стања обавеза

Пореска управа Републике Српске, је са циљем оптимизације административних процедура и формалности, пустила у функцију нову електронску услугу под називом „Пореско увјерење“, чијим кориштењем порески обвезници на једноставан и брз начин могу провјерити стање својих пореских обавеза.

Ова нова функционалност, у оквиру система електронских услуга „е-Услуге“ Пореске управе Републике Српске, омогућена је за све категорије пореских обвезника – физичка и правна лица, те за предузетнике.

С тим у вези, Пореске управа позива пореске обвезнике да корсте ову нову могућност која је за њих креирана у оквиру електронских услуга Пореске управе, те да кориштењем услуге „Пореско увјерење“ на брз и једноставан начин дођу до потребих информација из пореских евиденција, те уштеде вријеме потребно за долазак у просторије Управе.

Са циљем промоције ове нове услуге, Пореска управа Републике Српске је започела и медијску кампању под називом „Једноставно и без чекања“, путем које ћемо презентовати јавности предности и значај нове услуге „Пореско увјерење“ за све пореске обвезнике. Кампања се реализује на више електронских и штампаних медија, те интернет портала, са циљем да што више пореских обвезника буде информисано и почне да користи „Пореско увјерење“, али и друге функционалности из система електронских услуга Пореске управе Републике Српске, којесу им од раније на располагању.

Иначе, увођење ове нове електронске услуге је наставак активности Пореске управе Републике Српске на модернизацији пословања са само једним циљем, да се пореским обвезницима што је могуће више олакша, убрза и поједностави извршавање њихових пореских обавеза. Тим циљем ће се Пореска управа Републике Српске водити и убудуће.

Потребна вам је помоћ ?

Молимо контактирајте нас путем испод наведеног броја телефона или имејл адресе.

+387 51 332 300
kontakt@poreskaupravars.org

Посљедње новости

ВАЖНО, ВАЖНО: Апел обвезницима прве групе за нову фискализацију: Поднесите захтјеве за иницијалну фискализацију, рок истиче у понедјељак
14. јун 2024.
На једном мјесту министри финансија, гувернери и директори пореских управа региона: Директор Маричић учествује на престижном Самиту у Бечићима
14. јун 2024.
Пореска управа Српске узела учешће у Годишњем координационом састанку у Бечу: Презентовани резултати о напретку Програма фискалних реформи
13. јун 2024.
За пословне субјекте са подручја Источног Сарајева и Требиња: Одржани семинари о новој фискализацији
10. јун 2024.

Посљедња обавјештења

Одговори на најчешћа питања обвезника у вези примјене Закона о фискализацији
12. јун 2024.
Донесен Закон о измјени и допуни Закона о порезу на добит
11. јун 2024.
Обавјештења за пореске обвезнике
4. јун 2024.
Саопштење за јавност
23. април 2024.