Нова функционалност у оквиру електронских услуга: „Пореско увјерење“ за бржу и лакшу провјеру стања обавеза

Пореска управа Републике Српске, је са циљем оптимизације административних процедура и формалности, пустила у функцију нову електронску услугу под називом „Пореско увјерење“, чијим кориштењем порески обвезници на једноставан и брз начин могу провјерити стање својих пореских обавеза.

Ова нова функционалност, у оквиру система електронских услуга „е-Услуге“ Пореске управе Републике Српске, омогућена је за све категорије пореских обвезника – физичка и правна лица, те за предузетнике.

С тим у вези, Пореске управа позива пореске обвезнике да корсте ову нову могућност која је за њих креирана у оквиру електронских услуга Пореске управе, те да кориштењем услуге „Пореско увјерење“ на брз и једноставан начин дођу до потребих информација из пореских евиденција, те уштеде вријеме потребно за долазак у просторије Управе.

Са циљем промоције ове нове услуге, Пореска управа Републике Српске је започела и медијску кампању под називом „Једноставно и без чекања“, путем које ћемо презентовати јавности предности и значај нове услуге „Пореско увјерење“ за све пореске обвезнике. Кампања се реализује на више електронских и штампаних медија, те интернет портала, са циљем да што више пореских обвезника буде информисано и почне да користи „Пореско увјерење“, али и друге функционалности из система електронских услуга Пореске управе Републике Српске, којесу им од раније на располагању.

Иначе, увођење ове нове електронске услуге је наставак активности Пореске управе Републике Српске на модернизацији пословања са само једним циљем, да се пореским обвезницима што је могуће више олакша, убрза и поједностави извршавање њихових пореских обавеза. Тим циљем ће се Пореска управа Републике Српске водити и убудуће.

Потребна вам је помоћ ?

Молимо контактирајте нас путем испод наведеног броја телефона или имејл адресе.

+387 51 332 300
kontakt@poreskaupravars.org

Посљедње новости

Пореска управа обавјештава пореске обвезнике: Омогућен приступ систему за тестирање елемената електронског фискалног уређаја
5. јануара 2024.
Пореска управа и у 2023. години наставила биљежити раст јавних прихода: Наплата већа за више од пола милијарде марака
4. јануара 2024.
Појачане заједничке активности Пореске управе и Инспектората РС на сузбијању сиве економије: Због рада на црно обвезници кажњени са 624.000 марака
17. децембра 2023.
Пореска управа Републике Српске благовремено обавјештава пореске обвезнике: До краја године поднијети захтјев за пореску картицу за 2024.
15. децембра 2023.

Посљедња обавјештења

Омогућено издавање одобрења за елементе електронског фискалног уређаја
27. фебруара 2024.
Правилник о облику и садржају пореских пријава и пореске картице
23. фебруара 2024.
Одлука о најнижој плати у Републици Српској за 2024. годину
2. фебруара 2024.
Уредба о дјелатностима за чије обављање не постоји обавеза евидентирања промета преко електронског фискалног уређаја
1. фебруара 2024.