Пореска управа Српске узела учешће у Годишњем координационом састанку у Бечу: Презентовани резултати о напретку Програма фискалних реформи

Пореска управа Републике Српске узела је учешће у Годишњем координационом састанку (ACM 2024.), који је у организацији Међународног монетарног фонда (ММФ), Генералног директората за сусједску политику и преговоре о проширењу Европске комисије и Швајцарског државног секретаријат за економске послове – СЕЦО, одржан 12. и 13. јуна у Бечу, а у оквиру Програма фискалних реформи у Југоисточној Европи (2023-2026.).

Састанак је дио Програма фискалних реформи у Југоисточној Европи, и представља добру прилику да се представници институција из земаља корисница програма окупе како би разговарали о оствареном напретку, размијенили искуства и изазове, те договорили о будућим приоритетима у провођењу реформи које програм подржава.

Учесници састанка, међу којима је била и представница Пореске управе Републике Српске, дискутовали су о напретку у провођењу регионалног програма, стицању бољег увида у достигнућа у провођењу реформи и приоритета, али и изазовима са којима се суочавају, поукама које су извукли, те наредним корацима у циљу убрзаних реформи.

Такође, била је то и прилика за директне разговоре и повезивање корисника Програма фискалних реформи у Југоисточној Европи, које је значајно за јачање односа између свих интересних страна и стварање одговорности за рад на реформским приоритетима.

Иначе, ММФ пружа помоћ у развоју капацитета земљама кандидатима за чланство у ЕУ, те потенцијалним кандидатима на Западном Балкану, у области управљања јавним финансијама, пореске политике и администрације прихода, а у склопу поменутог регионалног програма који финансира ЕУ, те СЕЦО.

Потребна вам је помоћ ?

Молимо контактирајте нас путем испод наведеног броја телефона или имејл адресе.

+387 51 332 300
kontakt@poreskaupravars.org

Посљедње новости

Пореска управа Републике Српске ове године прикупила значајно више јавних прихода: Полугодишња наплата прихода премашила двије милијарде КМ
4. јул 2024.
Системи су поново доступни.
3. јул 2024.
Благовремено подсјећање за пореске обвезнике: Истиче рок за уплату прве рате пореза на непокретности
26. јун 2024.
Пореска управа Републике Српске учествовала на 28. Генералној скупштини IOTA у Будимпешти
24. јун 2024.

Посљедња обавјештења

Одговори на најчешћа питања обвезника у вези примјене Закона о фискализацији
12. јун 2024.
Донесен Закон о измјени и допуни Закона о порезу на добит
11. јун 2024.
Обавјештења за пореске обвезнике
4. јун 2024.
Саопштење за јавност
23. април 2024.